Thursday 7 March 2013

Rainbow Cake Royal Concept


 Ingredients...


3 c tepung gandum
4 tsp baking powder 
1 c butter
1 1/2 c gula castor 
5 biji putih telur
1 1/2 c susu segar 
2 tsp esen vanilla
6 jenis warna 

Kacau-kacau...
Telur putih pukul sampai gebu dan ketepikan
Butter dan gula pukul sampai gebu (jadi putih)
Masukkan tepung, (tepung dan baking powder diayak) dan susu bergilir2
Masukkan telur putih cara kaup balik



Almost done !

Bahagikan adunan kepada 6 warna.
Setiap wana dibakar secara berasingan dalam 12-15 min tiap satu
Atur mengikut warna pelangi


Setiap lapisan, letak creamcheese (250g creamcheese, 120g butter, 130g gula ising. Pukul jangan terlalu lama, nanti cair)

Salutkan keseluruhan kek dengan freshcream aka whipping cream non diary yang dipukul sampai gebu. Boleh juga guna white choklat toppings atau buttercream biasa

4. and.. Voila!



 ☏ 013-3390202
✉ aidilabakery@gmail.com
http://www.facebook.com/rajahalida.rajashahdan

No comments:

Post a Comment