Raya? Deepavali? Tahun Baru? Hari Gawai sekalipun. Cakap je. Biskut ni mesti ngam punyalah.
Resepi Biskut Almonds Bienna
Bahan-Bahannya
100gm telur putih
150gm gula kaster
6 sudu besar tepung gandum
1/4 sudu teh emplex
100g butter cair
Secubit vanilin
1cawan badam slice – dibakar 7min
1cawan kuaci hijau – dibakar 7min
Cara Membuat
1. Pukul telur, gula dan vanilin hingga berkilat, Masuk tepung dan emplexs – kaup balik. Masuk butter – kaup balik.
2. Tuang atas loyang dan ratakan biar nipis (2 loyang 13×13)
Tabur badam dan kuaci.
Masuk oven 170C selama 15 min - 20min
Boleh dijadikan resepi kuih raya nanti.
Resepi Biskut Almonds Bienna
Bahan-Bahannya
100gm telur putih
150gm gula kaster
6 sudu besar tepung gandum
1/4 sudu teh emplex
100g butter cair
Secubit vanilin
1cawan badam slice – dibakar 7min
1cawan kuaci hijau – dibakar 7min
Cara Membuat
1. Pukul telur, gula dan vanilin hingga berkilat, Masuk tepung dan emplexs – kaup balik. Masuk butter – kaup balik.
2. Tuang atas loyang dan ratakan biar nipis (2 loyang 13×13)
Tabur badam dan kuaci.
Masuk oven 170C selama 15 min - 20min
Boleh dijadikan resepi kuih raya nanti.
☏ 013-3390202
✉ aidilabakery@gmail.com
http://www.facebook.com/rajahalida.rajashahdan
✉ aidilabakery@gmail.com
http://www.facebook.com/rajahalida.rajashahdan
No comments:
Post a Comment