Chocolate + Custard Cheese + (fruit toppings)
Resepi kulit tart
170gm butter
50gm gula aising
1 biji telur
290gm tepung gandum
1 sudu kecil esen vanilla
acuan tart
Cara : gaul semua, simpan pt ais 3 jam, kuarkan, terap dan bakar 180 selama 10 min
250gm cream cheese
50gm gula kastor / gula halus
1 biji telur
½ sudu teh esen vanilla / esen lemon
Cara : pukul creamcheese dan gula, masuk telur dan essen
Masukkan creamcheese dalam kulit tart yang dah sejuk, letak buah2an.
Kalau buat cheesetart, buatlah design titik ke lorekan ke (untuk blueberry cheese tart) dan bakar 180 slm 5-10 min. Yang tart buah ni janganla dah letak buah, pastu korang bakar lak.
Kalau buat cheesetart, buatlah design titik ke lorekan ke (untuk blueberry cheese tart) dan bakar 180 slm 5-10 min. Yang tart buah ni janganla dah letak buah, pastu korang bakar lak.
Sila lawat facebook saya tuk cara yang lebih detail buat kulit dan design atas creamcheese
☏ 013-3390202
✉ aidilabakery@gmail.com
http://www.facebook.com/rajahalida.rajashahdan
No comments:
Post a Comment